Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение
    Имаше две мнения, които ми направиха впечатление:

1 - газовете излизат по-бързо. Факт, неоспорим.
    2 - че нямало отрицателен ефект. Според мене има.

Та...ако се махне катализатора, газовете ще излизат по-бързо, ще върви по-добре, ама ако е ремапната ще върви още по-добре и лопатки от турбото може да събираме после, щото няма да смогне да създаде налягане и ще върти, ще върти...

Не знам за такива случаи, но аз мисля да не рискувам.

От няколко места вече ме съветват да слагам резонатор, ако реша да махам катализатора. Мисля и по-голямо турбо да слагам, ама тва е за други теми

Да не го караш докато се затлачи хубаво и едвам изкарва отзад нещо... Аз вчера ходих да ми сложат резонатор и дойде един който не искал да го маха ама сега се нали.. Катализатора беше червен като въглен... и как смърдеше на сяра.. вътре се беше свил като пвц шише в печка.. Ужас... е това е 100 пъти по вредно от колкото да го махнеш...

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Колега, ти катализатора за балон за въздух високо налягане ли го имаш, че турбината да прави налягане в него???? Налягането не го прави турбината, тя използва енергията на изгорелите газове. Нещо бъркаш. А за ограничаването и си има други способи

Не знам какво да отговоря!...
      Какво става с ускорените от турбото изгорели газове, който би трябвало да се върнат в двигателя - излизат свободно през правата тръба.
      Налягане, дебит, течение...не знам, не съм механик, но по физика и механика на флуидите имах що годе добри оценки.
      Ако нещо съм в грешка да ме поправи някой
      I came, I saw, I ran away screaming

Comment

• Изгорелите газове не се връщат в двигателя, приятел, те завъртат турбото, а не то тях и после айде навънка....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Ако искаш да махнеш катализатор - няма проблем. Искорубваш гърнето или слагаш заместител. Но ако си Евро 4 - ще трябва да направиш нещо повече - да сложиш симулатор на последната ламбда сонда, дето е след катализатора. И то задължително

Comment

• Има и по интелигентен начин. Спира се диагностиката на сондата и подгряването софтуерно и може тая сонда да се разкара тотално.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Има и по интелигентен начин. Спира се диагностиката на сондата и подгряването софтуерно и може тая сонда да се разкара тотално.
              Става, ама аз предпочитам симулатор (регулируем) за да мога да си понаглася по-добре нещата

Comment

• Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщение
                Става, ама аз предпочитам симулатор (регулируем) за да мога да си понаглася по-добре нещата
                Кои неща?

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Кои неща?
                  Режима на двигателя, но то е в много тесни граници, защото целта на тая сонда е главно да следи състоянието на катализатора.
                  Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 15:55. Основание: доп

Comment

• Това е диагностична сонда. Какви настройки ще правиш с нея?

Comment

• Вие, изобщо замисляте ли се какъв въздух дишаме?За 0.2от секундата сте способни да отровите цялата планета.Целия труд по смяната на катализатора, заваряне ново гърне и т.н, май ще ви излезне колкото един по-евтин нов катализатор?А и да не говорим, че след още много малко време, ще ги търсят по техническите прегледи.

п.с Сега недейте да се правите на остроумни и да ме оплюете, ами се замислете над тези думи.Поздрави на всички.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

• А дали?
                        Не съм запознат обстойно с тия универсалните... но оригинален катализатор си струва бая пари.
                        И ако гоним еко норми повечето тук ще са и за сервизиране на двигатели.
                        Тая кола ще излезе златна.

Не сме дорасли (не ни позволяват да дорастем) до там... не може 90% от автопарка да е над 10 годишен и да говорим за екология.

Инак на теория звучи чудесно
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• дрънчене от катализатора

Здравейте, при мен проблема е следния.
                          Всичко в катализатора е натрошено на парчета и при подаване.. дрънчи ужасно / като разклатя с ръка катализатора трака все едно е пълен с камъни/
                          Това,че ще го махам е ясно / в сервиз разбира се /
                          Притеснява ме да не се получи някакъв проблем със сонди, датчици, светене на лампи и т.н.
                          Моля някой с такава кола / от подписа / ако е правил това "упражнение" да сподели подробности.
                          АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.

Comment

• Първоначално публикувано от rosku Покажи съобщение
                            Здравейте, при мен проблема е следния.
                            Всичко в катализатора е натрошено на парчета и при подаване.. дрънчи ужасно / като разклатя с ръка катализатора трака все едно е пълен с камъни/
                            Това,че ще го махам е ясно / в сервиз разбира се /
                            Притеснява ме да не се получи някакъв проблем със сонди, датчици, светене на лампи и т.н.
                            Моля някой с такава кола / от подписа / ако е правил това "упражнение" да сподели подробности.
                            За тебе няма проблем...само си сложи един резонатор на мястото на катализатора...
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              А дали?
                              Не съм запознат обстойно с тия универсалните... но оригинален катализатор си струва бая пари.
                              Ами те тия универсалните струват по 250лв. Оттук нататък какво да говорим......, все едно да си смениш турбото с китайска реплика.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Момчета,не си махайте катализаторите.Вече идва времето,когато няма да може да минем технически преглед без тях.Положението много взе да се затяга на ГТП пунктовете.Не си струва да си продадеш катализатора за 80-100лв а после да трябва да извадиш 600-700 за да го върнеш обратно!
                                Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                                Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                                Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Working...
                                X